Lillehammer-Oslo; Stor suksess....... tross regn, vind og kaldt vær!

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 24. Jun 2012

Historisk arrangement for Driv sykkel

Her går toget etter start.........
Og hvilket ritt det ble!  Fantastisk kjørt av et nyetablert lag.  4:42:09 gir en snitthastighet på 40,4 km/t over 19 mil.  Målet ble nådd, og 21 av 29 startende satt med laget helt til mål.  Over all forventning.

Gruppe 3 hadde inngått en alianse med IF FRØY og 12 ryttere fra Driv og 12 ryttere fra Frøy utgjorde et flott lag som kjørte utrolig godt sammen.  Nesten alle kom samlet inn på 6 timer

Alle foto er tatt av Driv-rytter Geir Andre Olsen som sammen med 7 andre uvurdelige medlemmer bidro til at samtlige 41 som stilte til start fikk et perfekt og trygt sykkelritt.  Takk til alle sammen! 
Les mer om arrangementet ved å åpne hele artikkelen.

41 ryttere stilte til start, og fredag ettermiddag reiste alle i samlet flokk til Lillehammer.  Innleid buss, takknemmelig bidrag til ytterligere en minibuss med henger samt en front- og en mekanikerbil satte kursen for Lillehammer.  Hele gjengen ble innlosjert på et flott hotell ved Hafjell med felles middag og utdeling av startnummer.

Spenningen var stor, og selv om det gikk storkamp på TV'en var alle mest fokusert på siste justering av sykkel, fylling av drikkeflasker og merking av drakter og hjelm med startnummer.

Gruppe 1 (med innslag av gruppe 2) startet i lagkonkurransen med start 07.35.  Det betyr vekking kl. 05.00, frokost og "trilling" på 17 km til start.  Fin oppvarming:).  29 mann stilte til start.  Frank Westlie måtte kaste inn håndkleet etter en uke med omgangssyke. 

Rulla gikk fint fra start, og farten var STOR i starten.  Roy, Erik og Sturla justerte farten noe ned slik at pulsen var noenlunde grei for de fleste fram til Brøttum og den første store testen.  Fart på opp mot 80 km/t i et stort felt kan virke skremmende.........  Heldigvis gikk det bra, og det er trygt med en frontbil som varsler at ryttere kommer.  Godt å ha Lars Erik og Knut Arne i følgebilen også, godt utstyrt med ekstra sykler, mange reservehjul og annet nødvendig verktøy.  Bra jobba gutter!!

Laget kjørte sterkt og teknisk meget godt hele veien fra Lillehammer til Oslo.  På det avtalte stedet ved Feiring kirke stod Viggo B. Hansen klar med minibussen og 29 merkede matkasser.  2 minutters stopp for "nødvendig ærend" før rulla gikk videre i et fantastisk tempo.  Takk for topp service Viggo!

Tiden 4:42:09 er bedre enn målsetningen, men her må det legges til at tidsmålet baserte seg på fjorårets optimale forhold.  I år var det tyngre forhold med regn og MYE vind!  Periodevis var det også veldig kaldt.  Dette gjør innsatsen enda mer imponerende, og det blir spennende å se endelig plassering i lagkonkurransen for hele laget.

Gruppe 2 (har vi det da???) hang med et stykke.....  Alle var fornøyd og den opprinnelige gruppe 2 med tidsmål på 5:30 må uansett være fornøyd. 

På grunn av liten "bemanning" i gruppe 2 ble det på en sporty måte avgjort at disse rytterne skulle få starte med gruppe 1 og "henge med så lenge som mulig".  Faktisk klarte et par stykker å henge med helt inn og det står det stor respekt av.  Det ble noe spredning fra beste tiden, men siste rytter som startet i lagkonkurransen kom i mål med tiden 5:11:13 og dette må være mer enn godkjent. 

Gruppe 3 bestod av 12 ryttere og de syklet sammen med 12 andre fra IF Frøy.  Dette var et veldig godt alternativ til å starte selv, og med et sammensatt lag på 24 stykker, hadde de også en fin tur nedover fra Lillehammer, og de fleste kom i mål omtrent på tidsmålet som var rundt 6 timer. 
Spesielt imponerende var det av våre 3 jenter som alle satt med helt til mål.  Gro Fjeldstad, Kristine Kjelstrup Jacobsen og Tone Aglen bidro alle på en utrolig fin måte slik at laget fungerte hele veien.

Det ble noe sprekk i dette laget også etter Minnesund, men så langt vi vet er alle fornøyde med arrangementet og med egen innsats.
Så vidt vi kan se av resultatlisten så langt, kom alle inn under 6 timer og 30 minutter.

Knut Arne Samuelsen og Geir Andre Olsen kjørte følgebil og hadde god kontakt om moralsk støtte til våre ryttere i dette feltet. 
Målet for neste år må være å stille eget lag også for denne gruppen, og ikke minst håper vi at enda flere jenter vil være med.

Flere Driv-ryttere i aksjon:
Det er også gledelig å se at det er flere Driv-ryttere som bemerker se i Styrkeprøven.  Lars Atle Holm hadde inngått avtale om å kjøre med et annet lag, og sammen med "Team Anton Sport" kom de i mål på 4:30.  Imponerende.
Arne Steffensen kjørte den virkelige styrkeprøven, og fullførte fra Trondeheim på 16 timer og 28 minutter (det ryktes at dette laget var utsatt for "tegnestift sabbotasje ved Bergkåk og tapte 20 minutter på en massepunktering)

For fullstendig resultatliste se denne linken: http://www.styrkeproven.no/

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.